Bvlgari Pavilion KL has clinched the prestigious Prix Versailles 2019 — World Architecture and Design Award, winning the Special Prize Exterior award for the Shop & Stores category.

Walk along Jalan Bukit Bintang and the sight of Bvlgari’s facade never cease to impress.

Announced at the UNESCO headquarters in Paris, the Prix Versailles acknowledges achievements in various forms of architecture ranging from categories like campuses, public spaces, shopping malls, hotels and more. This win for Bulgari in the globally contested award series now places it in the same standing as architectural masterpieces the world over including the Fashion Avenue in Dubai Mall, Apple Cotal Central in Macau, and Iconsiam in Bangkok.

This year, the Prix Versailles award is overseen by a sterling panel of judges including acclaimed architect David Adjaye, fashion designer Iris van Herpen, Japanese architect Kazuyo Sejima and design wunderkind Philippe Starck.

While two Malaysian hotels namely The Ritz-Carlton Langkawi (2018) and The Datai Langkawi (2019) have won the prestigious award respectively in the Hotels category, the win for Bulgari’s boutique in Pavilion KL marks the first time any shop or store in Malaysia has won a Prix Versailles recognition.

Flaunting its captivating facade along the streets of Bukit Bintang, the exterior of Bvlgari Pavilion KL is designed by award-winning architecture firm MVRDV.

The facade sports a striking combination of concrete, resin and brass that intertwine to deliver a reimagined interpretation of the brand’s signature via Condotti styled shop, with a reinvention of traditional materials. Like looking into the cracks, the rough concrete with resin veins are accentuated further by permeating gold light to create a stunning marble-like front that glows at night with enchanting dramatic effects.

Martin Teo
Content Editor
Martin loves traveling the world to see ancient ruins and classical architecture. He enjoys the culinary experience of various cities but (still) refuses to eat anything insect-like. On a daily basis, he finds time hitting the gym to compensate for the amount of food he needs to eat just to write an article.